Skip to content ↓

Ajutor oferit copilului pentru a învăța de acasă

La Preston Manor ne dorim, copii sa iubeasca sa invete și vrem sa ne asigurăm ca aceasta se întâmplă și acum cand scoala este închisă.

Suntem mindri de scoala noasta inclusiva si ne dorim ca aceasta sa se reflecte cât mai mult și în programul actual, învață de-acasa.

Știm că tehnologia are un rol important dar înțelegem și că nu orice copil are acces la internet ori computer tot timpul. Am vorbit cu reprezentantul elevilor și vom trimitem activitățile școlare, pe hârtie numai unde, când și dacă este nevoie.

Pe cat este posibil elevi trebuie sa urmeze orarul școlar și să acceseze lecția de pe site-ul Go4Schools. Urmand orarul școlar, copii vor avea o zi de scoala completa și îi va ajuta sa studieze la fiecare materie aceasi perioada de timp ca și cum ar fi la scoala. Profesorii vor trimite online activitățile școlare pentru fiecare lecție pînă la 9:00a.m. sau mai repede, conform orarului școlar, pentru ziua respectivă. Va rugam sa amintiți copilului vostru sa intre online pe site-ul Go4School în fiecare dimineata ca sa acceseze lecțiile pentru ziua respectivă. Majoritatea profesorilor vor folosi platforma Google Classroom pentru a oferi lecții de calitate și posibilitatea corectării temelor. Este esențial ca fiecare copil sa verifice zilnic e-mailurile de la Preston School și să accepte orice ‘ class code’ trimis pentru a putea accesa Google Classroom.  Profesorii vor monitoriza munca fiecărui copil în parte și va contacta părinții dacă copilul nu a lucra deloc sau la capacitatea lui ori nu a trimis răspuns la timp.

 

Stim ca elevi noștri vor reactiona diferit noului sistem de învățare.

Majoritatea elevilor vor invata usor și astfel își vor dezvolta capacitatea de a invata independent. Aceia care învață mai greu individual, vor avea nevoie de ajutor. Va asiguram ca profesori vor oferi ajutor acelora care au nevoie. Avem așteptări mari de la elevi dar realizam ca noul sistem de a invata va fi dificil uneori.

Va rugam sa luați în vedere ca noul sistem, învață de-acasă, online reprezinta o schimbare majoră atât pentru profesori cât și pentru elevi. Ne vom adapta acestei schimbări cât de repede putem, lucrand din greu pentru a oferi elevilor o educație excelentă.

Părinți pot vedea materia invatata de copii lor în scoala, accesând site-ul școlii.

 

Sugestii pentru părinți și copii

Verifica Go4School și e-mailurile trimise de scoala în fiecare dimineata.

Asigura-te ca accepti toate  ‘class code’ -urile pentru a putea accesa Google Classrooms.

Formeaza-ti o rutina și creaza-ti așteptări: început, pauza mica și pauza de prânz la ore fixe ca la scoala. Rutina îți va oferi o atitudine pozitive pentru studiu. Evita sa stai în pijamale!

Gaseste-ti un anume loc în casa unde sa inveti: te va ajuta sa te concentrezi mai bine.

Fa-ti un plan de lecțiile pentru ziua în curs, invatand mai mult timp decât e necesar, nu e bine. Discutand cum merge studiul te poate ajuta și sa eviti orice dificultate în același timp.

Stabilește o perioade de timp pentru online și pentru offline. O sa trebuiasca sa stai la calculator mai mult decât altădată.  Vei reuși sa inveti dacă ti-ai stabilit un termen limita mai ales atunci cand va trebui sa imparti calculatorul cu ceilalți membri din familie, Este important sa stai offline o perioada egala cu cea online pentru a stabili un echilibru al zilei de studiu.

Nu uita sa faci sport. O viață sănătoasă înseamnă mișcare, exerciții sportive.Profesori de sport va vor trimite activități grozave. Aceasta va va ajuta sa depasiti orice supărare care ar putea sa apara în aceasta perioada.

Citește o carte: te conecteaza, te ajuta și totodată îți vei dezvolta vocabularul.

 

Siguranța și protecția copilului

Informații despre cum sa oferi siguranța copilului tău se pot găsi pe website-ul școlii Safeguarding at Preston Manor .

Ne puteți contacta pentru orice problema privind siguranța copilului la următoarele adrese:

Childline/ Linia copilului: https://www.childline.org.uk/ or 0800 1111

Brent Family Front Door/Brent pentru grija familiei : https://www.brent.gov.uk/services-for-residents/children-and-family-support/child-protection-and-care/child-protection/contact-our-protection-team/ or 020 8937 4300

Young Minds/Gindire tinara: https://youngminds.org.uk/ sau sunati la linia de ajutor oferit părinților la numarul: 0808 802 5544

Dacă e cineva în primejdie sunați la 999.

 

Siguranța personală în fata calculatorului

 În aceasta perioada, copii vor petrece mai mult timp ca niciodată la calculator. Este foarte important ca studenți sa fie în siguranță online.

Pentru informații studenți pot folosi următorul link: How to Keep Yourself Safe On-Line During Corona Virus

Mai multe informati se pot găsi pe  website-ul școlii

https://www.preston-manor.com/page/?title=Online+Safety+%28E%2DSafety%29&pid=185

Folosiți butonul CEOP de pe pagina școlii de website pentru a raporta online, de urgență, poliției orice abuz asupra copilului.

 

Întrebări frecvente

Unde pot găsi activitatea copilului meu?

Toate activitățile școlare se pot găsi pe Go4School sau vor fi trimise de acolo. Copilul trebuie sa se login pe Go4School în fiecare dimineata pentru a găsi activitățile școlare pentru ziua în curs. Cele mai multe activități se pot găsi și pe Google classroom.

Copilul meu nu poate sa se login pe Go4School. Ce trebuie sa fac?

Se poate schimba, de-acasa, parola ta pe Go4School folosind  ‘forgot password’.Ajutor pentru părinți se poate găsi pe următorul link: https://www.prestonmanor.com/attachments/download.asp?file=748&type=pdf

Cand sunt trimise activitățile școlare?

Toți profesorii vor trimite activitățile școlare pe Go4School pina la 9.00a.m. pentru ziua de lucru. Elevi trebuie sa urmeze ziua de lucru conform orarului școlar. Elevi trebuie sa își aloce 55 minute pentru fiecare lecție.Unele activități vor fi trimise online și mai repede de ora 9.00a.m. Din aceasta cauza va rugam sa verificati dacă copilul urmează orarului școlar.

Pentru copii din anii școlari 7-9, se pot găsi informații despre curriculum școlar aici (click here). Ghidul curriculumului școlar va oferă informații despre când și ce topic se învata si va oferă activități ajutătoare.

Unde trebuie completata activitatea școlară/tema?

Activitatea școlară/tema trebuie completata urmând indicațiile profesorului, care poate varia de la o materie la alta. Se pot completa și în caietul de lucru atunci cand nu sunteți siguri.

Știu ca toate activitățile se pot găsi pe Google classroom, dar nu funcționează.

Incercati sa setati  Internet browser pe Google Chrome. Aceasta va poate oferi funcționalitate mai buna.

 Copilul meu nu știe ce are de făcut. Cum poate fi ajutat?

Studentul poate întreba profesorul prin email. Profesorul este disponibil și va răspunde cât de repede poate în funcție de complexitatea întrebări și de numărul întrebărilor primite de la ceilalți elevi din clasa. Un profesor preda 5 lecții pe zi la o clasa de 30 de elevi. În aceste condiții profesori s-ar putea sa nu raspunda imediat, mai ales în perioadele foarte ocupate. Răspunsurile pot fi trimise de profesor și în lecția următoare.

Este valabil  planul de a invata de-acasa si pentru elevi din VI form?

Da, absolut. Vrem sa ne asiguram ca toti elevi nostri învață din greu, zilnic, conform programei școlare.

Dacă am o întrebare pe cine sa contactez?

Va rugam sa luați în considerare faptul că noul sistem, învață de-acasa, reprezinta o schimbare importantă atât pentru profesori cât și pentru elevi. Încercăm sa ne adaptam cât se poate de repede. Deci cu cât trimiteți mai multe întrebări cu atat va fi mai dificil pentru noi sa va raspundem. Așa că va rugam sa ne adresati, numai întrebările urgențe/importante. Întrebările mai puțin importante va rugam sa le adresați după ce deschidem scoala.

Pentru întrebări referitoare anului de grup va rugam sa contactati șeful  anului de grup corespunzător, după cum urmează:

Year 7 -  DSD7@preston-manor.com

Year 8 - DSD8@preston-manor.com

Year 9 - DSD9@preston-manor.com

Year 10 - DSD10@preston-manor.com

Year 11 - DSD11@preston-manor.com

6th Form - DSD12-13@preston-manor.com

Pentru întrebări urgențe de alta natura va rugam sa trimiteți email la adresa următoare:  Info@preston-manor.com

Va rugăm sa folosiți o singura adresa de email pentru o întrebare.  Cu cat trimiteți la mai multe adrese de email răspunsul va dura mai mult.

Copilul urmează un program de consiliere școlară. Ce se va intampla? 

Studenți vor fi contactați de consultanti școli, urmând un program prestabilit  programul  învață de-acasa.

Cum va funcționa departamentul SEN?

Membri departamentului SEN vor fi permanent in contact cu elevi cu EHCPs telefonic sau email. LSAs sunt incluși în Google classroom la lecțiile în care oferă asistență. Unde și cand este necesar  LSA vor ajuta studenți care au nevoie, cu sfaturi și activități ajutătoare.

Elevi introduși în programul SEN, cum ar fi Curriculum personalizat sau ajutor pentru a studia ,beneficiază de Google classroom organizat in virtual Hub.In plus elevi care au nevoie de ajutor suplimentar la literatura si matematica vor beneficia de activități simple ca sa le poată finaliza independent și  de răspuns de la  angajați SEN în mod regulat.

Copilul meu beneficiază de mancare gratuită la scoala. Puteti ajuta?

Da. Așteptam detalii de la guvern. Va vom contacta cand avem mai multe informații.

Copilul meu este în VI form și beneficiază de bursa. Ce se va intampla?  

Va primi bursa în mod normal atata timp cat va lucra și avea rezultate necesare.

Poate copilul meu sa vina la scoala sa ia cărți, în aceasta perioada?

Nu în aceasta perioada. Scoala este închisă cu scopul de a păstra distanța între oameni pentru propria protectie, sanatate. Va vom anunța orice modificare în acest sens.

 Cand se va deschide scoala?

Suntem în permanent contact cu autoritățile locale și cele din sanatate. Va vom anunta planul de deschidere pe situl scoli. De-abia așteptam sa va revedem pe toți. Ultimile informații despre COVID-19 se pot găsi pe site-ul următor: https://www.gov.uk/government/topical-events/coronavirus-covid-19-uk-government-response

Vom face o evaluare a situației pe 15 Aprilie cu scopul de a lua o decizie în favoarea educației elevilor pentru următorul trimestru care va începe pe 20 Aprilie.